Safírový kruh
Košík

Nákupní košík je prázdný.

Tkáňové soli

Biochemické tkáňové soli tvoří systém 12 základních anorganických látek, tedy minerálních složek těla, definovaných německým lékařem Wilhelmem Heinrichem Schüsslerem (1821–1898). Tyto látky se přirozeně vyskytují v zemi, ve všem živém i ve vesmíru a pro život jsou nezbytné. Z tohoto důvodu se také nazývají tkáňovými solemi. Chemicky se jedná o sloučeniny vápníku, draslíku, sodíku, chlóru, fluóru, fosforu, železa, křemíku a síry. Jejich rovnováha je bezpodmínečně nutná pro udržení zdraví.

Koncepce biochemických tkáňových solí vznikala postupně od roku 1870 jako výsledek průkopnických prací velkých evropských vědců té doby, jakými byli např. Binet, Moleschott, von Liebig, Virchow a Schüssler. Jejich práce vedly k poznání, že anorganický materiál je nezbytný pro zdraví a život vůbec. Schüssler identifikoval a určil 12 minerálních tkáňových solí a závěrem jeho výzkumu bylo poznání, že deficit některé z těchto solí vede k narušení buněčného metabolismu a poté k narušení celkového zdraví organizmu. Nedostatek se může zpočátku projevit například odchylkou zbarvení pokožky či povlaku sliznice nebo předčasnými vráskami. Jestliže příslušnou tkáňovou sůl začneme organizmu pravidelně doplňovat ve formě, ve které může být buňkami přímo použita, můžou buňky opět získat schopnost normálně fungovat, zlepší se zdraví a celková tělesná pohoda. Schüssler a jeho současníci empiricky zjistili, že nejvyšší, a tím i nejúčinnější vstřebatelnost anorganického materiálu tkáněmi je ve zředění minimální dávky na potenci D6. Proto jsou tkáňové soli vyráběné práškovou triturací D6, která je velmi podobná homeopatické výrobě. Tkáňové soli jsou bezpečné a jemné přípravky látek, které jsou přirozeně v lidském těle, a proto je lze užívat při jakékoli léčbě. Je možné je doplňovat i k léčbě homeopatické.

Tkáňové soli rozpuštěné v ústech se vstřebávají přímo přes sliznici dutiny ústní do krevního oběhu, tím se okamžitě stávají dostupnými pro tělo.

Minerální látky potřebné pro buňky je nejlepší získávat z rostlin, které rostly v ideálních podmínkách. V současné době je v zemědělství a v potravinářství vůbec používáno příliš mnoho cizorodých chemických látek, snižuje se přirozený obsah minerálů a vitamínů v půdě, a tím i v rostlinných potravinách. Tkáňové soli tak, jak je formuloval Schüssler, pomáhají regeneračním schopnostem organismu a poskytují buňkám anorganické živiny na obnovení ztracené rovnováhy.